Verhuur

De (ver)huurmarkt is een groeiende markt.

Momenteel staan er veel woningen te koop. Veel mensen hebben zelfs in deze tijd al een nieuwe woning gekocht, terwijl de oude woning nog niet verkocht is. Eigenaren zijn veelal op zoek naar middelen om de dubbele lasten te drukken. Als mogelijke optie om de kosten te drukken komt al snel de tijdelijke verhuur ter sprake.

U kunt kiezen voor verhuur op grond van de Leegstandswet of via de reguliere weg.        De vraag is of het verstandig is om een te koop staande woning tijdelijk te verhuren. Het huurrecht bevat immers veel dwingend recht. 

Risico
Het verhuren van woningen is niet zonder risico. Is de huurder een nette bewoner van de woning, betaalt hij of zij wel op tijd en is er kans op criminele activiteiten? Daarnaast bevat het huurrecht veel dwingend recht waar niet van kan worden afgeweken.

Permanente of tijdelijke verhuur?
U kunt een woning verhuren voor onbepaalde tijd of voor bepaalde tijd. Ook kan de woning tijdelijk worden verhuurd via de Leegstandwet. Verhuur via de Leegstandwet heeft als voordeel dat een huurder geen aanspraak kan maken op huurbescherming, nadeel is dat het niet voor alle verhuursituaties bruikbaar is.

Als NVM-makelaars beschikken wij over diverse tools om de risico’s zover als mogelijk te beperken.

Wilt u meer weten over wat uw mogelijkheden zijn? Vul dan het contactformulier in of bel ons.